Lezen, een gebruiksaanwijzing: Op reis door de wereldliteratuur

lezen-een-gebruiksaanwijzing

Le 22 mars
14:00 > 16:30
Muntpunt
€ 22

Is je roman autobiografisch? En bestaan je hoofdpersonages ook écht? Het zijn vragen die een schrijver voortdurend te horen krijgt. Natuurlijk scheppen auteurs niet uit het niets. Maar hoe gaan ze dan te werk? Waar vinden ze hun inspiratie?

In deze tweedelige reeks gaat Dirk Leyman aan de slag met enkele klassiekers uit de wereldliteratuur en Vlaamse auteurs. Met veel zwier ontrafelt hij hoe beroemde personages gebaseerd zijn op echte mensen en historische figuren. Hij demonstreert hoe auteurs hun verhaal sturen via hoofdfiguren en archetypes en welke levenslessen al die personages ons al gebracht hebben.

Een speelse quiz sluit de lessenreeks af. Zo ben je helemaal voorbereid op het internationale literatuurfestival Passa Porta, dat van 24 tot 26 maart in Brussel plaatsvindt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.